De Nieuwe Banne

In vijf delen werkt de nieuwe Banne aan een experimentele creatieve democratie. Nieuwe plannen voor de buurt, in dialoog met diverse makers en de Gemeente Amsterdam.

De aanleiding voor het project was een ontmoeting met een ambtenaar en zijn prille plannen voor herinrichting van de openbare ruimte van de Banne-Noord. Wij geloven dat daarvoor al heel veel creatieve expertise in de wijk aanwezig is. Met verschillende groepen bewoners van de Banne delen we iets van het werken als kunstenaar, om tot eigen en eigenzinnige plannen voor de buurt te komen. Telkens koppelen we de deelnemers en hun ideeën aan de officiële ontwerpers van de gemeente, zodat het project niet alleen symbolisch is. Zo hebben we gewerkt met kinderen van de basisschool (DNB1) en met pioniers die hier in de jaren 70 kwamen wonen (DNB2). We werkten met wijkwerkers die buiten de straten stoepen en struiken verzorgen (DNB3) In het vierde en vijfde deel gaan we aan de slag met ouders & opvoeders (DNB4/DNB5)

Credits:

De Nieuwe Banne is een traject vanuit de Theaterstraat van Merel Noorlander en Arthur Kneepkens. Net als de wijk zelf, kan het alleen bestaan door samen te werken met bewoners, bestuurders en wijkwerkes als Anneke, Armand, Bas, Bonny, Brian, Ceylin, Clifton, Daniëlle, Frank, Geert, Guus, Hedi, Heidi, James, Jarno, Jordi, Henk, Kees, Klas, Koos, Marina, Mert, Michel, Mike, Murat, Nassim, Nisa, Paul, Raymond, Safea, Saskia, Süeda, Timbit, Tugrul, mevrouw Bouwmeester. En makers als Saadia Bouzelmad, Jurrien van Rheenen, Mirjam van Dijk, Anouke de Groot, Diederik Vane, Nina Karim van Oort, Mitchell van Ommeren, Nic Roex, Alice Pons, Olivia Reschofsky, Zsófia Paczolay e.a.

Geproduceerd door de Theaterstraat. Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam, Van Eesteren-Flunck & van Lohuizen Stichting, Over het IJ Festival, Stichting Huibert van Saane, Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Klik op de volgende link voor meer informatie over de verschillende projecten van de Nieuwe Banne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s