VERHALEN VAN DE STRATEN

In 2021 en 2022 organiseert de Theaterstraat 7 straatprojecten in de Banne.
Dit doen we in samenwerking met bewoners van verschillende straten voor hun straten. 
Zo werkt maker Suzanne Bakker samen met illustrator Helena Klakocar en Anouke de Groot met fotograaf Xaverio Eind. De projecten hebben verschillende vormen. Er worden in samenwerking etentjes georganiseerd, spellen gespeeld en tekeningen, fotoportretten en audioportretten gemaakt.

VERHALEN VAN HET PARLEVINKERPAD door Daan Bosch

Daan gaat de aankomende weken met de bewoners van het Parlevinkerpad over de herinrichting van het Parlevinkerplein. Hier worden de aankomende jaren nieuwe plekken gebouwd zoals een buurt & cultuurhuis en een nieuw plein; een plek waar iedereen zich welkom mag voelen en verschillende activiteiten plaats kunnen gaan vinden.  Voordat ruimtes en studio’s voor bijvoorbeeld muziek, spel, beweging, een creatieve werkplaats of keuken helemaal zijn ingericht gaat Daan de straten langs om te vragen:  Wat voor plekken, om samen te komen, heeft u nodig in uw leven? En wat zou u hier willen doen? Houdt u van muziek maken, tekenen, verhalen vertellen, bewegen, theater, zingen? Waar zou u wel eens lessen of workshops in willen volgen?

VERHALEN VAN MIDSCHEEPS door Alev Kutluer

Alev ging samen met Mounia langs te deuren van Midscheeps. Zij belden aan en spraken met verschillende mensen over rode lijnen tussen de levens van moeders en dochters. Hoe verschillen de levens van verschillende generaties? En welke dingen blijven juist hetzelfde voor deze vrouwen?

Op 11 mei brachten Alev en Mounia een aantal van de moeders en dochters die zij spraken, samen voor een etentje in de Rietwijker. Er werden ervaringen uitgewisseld over de rol van hun moeders in hun leven, en hoe zij zelf het moederschap invullen. Ze spraken met elkaar over wat ze hebben geleerd van hun moeder, wat ze zelf anders willen doen, en waarin hun leven verschilt met dat van hun moeder. “Het is leuk dat we het hier nu over hebben met elkaar, heel veel van deze dingen benoem ik eigenlijk nooit. Ik zeg nooit tegen mijn moeder dat ik haar waardeer, misschien moet ik dat eens doen.”

De komende tijd zal zij meer vrouwen uit Midscheeps interviewen om verhalen te verzamelen en rode lijnen te ontdekken.

VERHALEN VAN HET KOOPVAARDERSPLANTSOEN door Anouke de Groot

Anouke de Groot stond afgelopen maanden regelmatig met haar kleine huisframe op en rondom het koopvaardersplantsoen in de Banne. Daar spreekt ze omwonenden over hoe ze het ervaren om daar te wonen en wat voor hen de waarde is van hun huis in hun leven (en wat daarin mist). Ook duikt ze in de geschiedenis van hoe die plek gebouwd en ontstaan is en wat de plannen zijn voor de toekomst. Samen met wie wil helpen en mede gebaseerd op de verhalen krijgt het huisframe steeds een andere schil.

VERHALEN VAN FOKKEZEIL door Suzanne Bakker en Helena Klakocar

Suzanne Bakker belde aan en ging via de Familieboom tekening van Helena Klakocar met bewoners uit Fokkezeil in gesprek over familieverhalen. Door de tekening spraken de bewoners al gauw heel beeldend over hun familierelaties en verhoudingen. Suzanne bewerkte de gesprekken tot korte monologen en Helena maakte daar weer een animatie bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s