Vacature zakelijk coördinator Theaterstraat 

De Theaterstraat is per 1 april 2023 (of eerder) op zoek naar een zakelijk coördinator voor één dag in de week (en op middellange termijn meer dan dat)

Wat doet de Theaterstraat?
Aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving, maakt en presenteert de Theaterstraat kunst. Laagdrempelig en hoogwaardig. Daarbij is omgevingssensitief werken onze dagelijkse praktijk en grootste ambitie. Wij onderzoeken met theater hoe kunst de samenleving verrijkt en andersom.
De Theaterstraat is een sociaal-artistieke makersorganisatie in Amsterdam-Noord. De Theaterstraat bestaat uit zes onafhankelijke theatermakers en een zakelijk coördinator. Wij werken samen in een zelf vormgegeven, unieke artist run coöperatiestructuur in de Rietwijker op deze specifieke plek in Amsterdam, in Noord, in de Banne, op het Parlevinkerplein, voor, met en geïnspireerd door Noorderlingen. 
De makers ondersteunen elkaar artistiek-inhoudelijk, en vormen gezamenlijk elkaars back office. De groep bestaat uit bevlogen makers met elkaar aanvullende kwaliteiten als regisseur, dramaturg, performer, podcastmaker, docent, programmamaker of curator; en op het vlak van administratie, publiciteit, communicatie, planning, lobby & strategie.
De Theaterstraat is veelzijdig. Zes onafhankelijke theatermakers produceren hun eigen projecten binnen de missie van de organisatie en zo worden er verschillende artistieke vormen en creatieve trajecten onderzocht.

Wat doet de zakelijk coordinator?
Wij zoeken iemand die ook wil bouwen aan nieuwe, onderscheidende manieren van samenwerken. Iemand die ook gelooft in meer horizontale organisaties, in gelijkwaardige leiderschap, en in de onlosmakelijke verwevenheid van kunst met de samenleving. 
Als zakelijk coördinator stuur je het zakelijk beleid aan; denk je strategisch mee op financieel gebied; en overzie je de fondsenwerving. Het artistieke, organisatorische en financiële zijn bij ons nauw met elkaar verbonden, dus we horen ook graag je stem in het formuleren van ons algemene en artistieke beleid voor de komende jaren.  
De makers hebben als projectleiders zelf een grote rol en verantwoordelijkheid in het schrijven van projectaanvragen. Als zakelijk coördinator bied je daarbij begeleiding. Je stemt de aanvragen bij verschillende fondsen op elkaar af, en hebt een speciale focus op overkoepelende aanvragen voor meerdere projecten en/of de organisatie. 
Onze organisatie ontwikkelt zich continu maar heeft door de jaren heen via onze artist run werkgroepen een gedegen basis gevormd op gebied van financien, pr, community-coordinatie en fondsenwerving. Als zakelijk coördinator van een collectief heb je feeling met meerstemmigheid, en is het de uitdaging om als katalysator de collectieve besluitvorming op zakelijk gebied voort te stuwen. 

Concrete taken zijn: 
– Het zakelijk beleid en de planning daarvan in grote lijnen aansturen
– Vanuit zakelijk perspectief met de makers meedenken met het artistieke beleid; vertaling maken naar de lange termijn en het volgende meerjarenplan de strategie op financiën in samenspraak vormgeven: investeringen, inrichting jaarbegroting, en uitvoer en vormgeving (meerjaren-) begrotingen
– Samen met projectleiders zorgen voor de financiële dekking van de Theaterstraat; aanvragen schrijven, zowel organisatiebreed als per project fondsen werven, en een goede planning daarin aansturen
Nieuwe fondsen en kansen daarin onderzoeken
– Zakelijk aanspreekpunt zijn bij onze projecten, onderhandelen met partners, zakelijke afspraken maken en contracten opstellen

Wat zoeken we in jou?
Wij zoeken iemand die:  
Creatief, innovatief en sociaal bewogen is
Gemotiveerd is om te werken binnen en mee te bouwen aan een unieke artist run organisatie die continue in ontwikkeling is
ervaring als zakelijk coordinator of leider, creatief producent of fondsenwerver binnen de culturele sector heeft
Een relevant netwerk heeft voor de Theaterstraat
Zich vindt in de waardes van de Theaterstraat; meerstemmigheid, onvoorspelbaarheid en wederkerigheid

Aanstelling:
Deze functie is op freelancebasis, je krijgt daarvoor een opdrachtafspraak.
Aanstelling van 1 dag in de week per 1 april, of eerder als je kan. 

Reageren
Sollicitatiebrieven en C.V’s  kunnen gemaild naar Suzanne Bakker: info@theaterstraat.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s